Materialer

GOTS-certificeret økologisk bomuld 

En GOTS-certificering betyder at produktet er bæredygtigt i hele sin livscyklus. Certificeringen sikrer at det endelige tekstil består af 95% økologiske fibre, samtidigt med at der er social ansvarlighed både i forarbejdning, produktion, indpakning, handel og forsendelse. Bomuldsstof er behageligt på huden, fugtabsorberende og slidstærkt. Det kan med fordel vaskes ved lavere temperaturer. 

Tencel 

Tencel er en type af viskose der fremstilles af FSC-certificerede træfibre.  Ved produktionen af Tencel genanvendes 99% af både vand og opløsningsstoffer i lukket kredsløb, så man begrænser skadelig udledning. Refibra består af en blanding af Tencel og bomuldsrester fra tøjproduktion. Tencel er naturligt bakteriehæmmende, slidstærkt, åndbart, blødt som silke og lækkert at have på. Det behøver ikke hyppig vask og kan med fordel luftes.

Hør

Hør er en naturfiber der dyrkes med mindre sprøjtning og vand end bomuld, hvilket gør det mere bæredygtigt at producere. Hørtekstil er slidstærkt, holdbart og temperaturregulerende i de varme måneder. Stoffet har en markant struktur og bliver kun blødere og flottere med tiden. 

Deadstock tekstiler 

Store tøjvirksomheder vil næsten altid have metervarer i overskud. Dette sker blandt andet fordi virksomhederne overvurderer hvor meget materiale de skal bruge i produktionen. Ofte vil stoffet blive afskaffet på anden vis, men enkelte virksomheder sælger deres deadstock videre til mindre designere.